Met de nieuwe LG G3 smartphone maak je nóg makkelijker selfies

Gisteren werd in Londen de nieuwe LG G3 gelanceerd. Deze smartphone met metalen coating – waarvan maandag al details uitlekten – maakt super scherpe foto’s en heeft een hoge resolutie beeldscherm. De G3 heeft een scherm van 5,5 inch met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels – vier keer de resolutie van HD. Daarnaast heeft het toestel een verwisselbare batterij die twintig procent langer mee zou gaan en draadloos op te laden is.

Verder heeft de smartphone een camera van 13 megapixel met optische beeldstabilisatie en een speciale laserautofocus-modu die ervoor zorgt dat de lens extra snel scherp kan stellen; “faster than in the blink of an eye”, aldus James Marshall, Head of Mobile Product Marketing. Aan de voorzijde zit een camera van 2,1 megapixel zodat je selfies van betere kwaliteit zullen zijn.

1401191396

Interessant is bovendien dat er verschillende manieren zijn om een foto te nemen. Zo kun je een foto nemen met een simpele druk op een willekeurige plek op het scherm, kun je een foto nemen door onder meer: “cheese”, “kimchi” of “whisky” te zeggen én kun je door een vuist te maken met je hand een foto nemen, waarna de camera automatisch begint af te tellen.

LG heeft ook geprobeerd om een verbeterde versie van het standaardtoetsenbord te maken. Je duimen blijven in deze verbeterde versie altijd binnen het toetsenbordveld zodat je sneller kunt typen en tot vijfenzeventig procent minder fouten maakt. Als je tekst of typfouten wilt verwijderen dan hou je de spatiebalk ingedrukt, vervolgens verschijnt de tekst boven het toetsenbord en kun je met een swipe de juiste plaats selecteren. Verder kun je de hoogte van het toetsenbord aanpassen aan de lengte van je duimen.

knock-code

Het toestel biedt bovendien aanbevelingen en suggesties op basis van het gedrag van een gebruiker; dus nog voordat je erom vraagt. Als het regent dan vertelt de telefoon je bijvoorbeeld dat je je paraplu mee moet nemen, vertelt Dr. Ramchan Woo, Head of Smartphone Planning. Ook kun je – voor een verbeterde veiligheid – een “knock-code” van drie tot acht tikjes instellen om zo je telefoon te ontgrendelen.

De prijs van de LG G3 is nog niet duidelijk maar zal naar verwachting rond de vijfhonderd euro liggen en vanaf vandaag wereldwijd uitgerold worden. Het is nog niet bekend wanneer het toestel precies in Nederland in de winkels zal liggen.