Met de PasswordBox en Nymi ECG wearable kun je mobiel overal inloggen

Start-up Bionym – bezig met de Nymi wearable – gaat samenwerken met PasswordBox om je hartslag te gebruiken als authenticatie voor mobiele apparaten, websites en services. PasswordBox is een kluis voor je wachtwoorden; een app die je wachtwoorden veilig opslaat en zorgt dat je er overal makkelijk bij kunt. De ideale combinatie met de wearable Nymi; een armband die veilige en unieke authenticatie en identificatie biedt gebaseerd op de ECG of hartslag van de gebruiker.

In samenwerking met PasswordBox kan Nymi automatisch inloggen op al je services gebaseerd op hoe dichtbij je bent en op bewegingssensoren; je hoeft dus nooit meer iets te onthouden of handmatig in te typen. PasswordBox werkte oorspronkelijk met het “one tap” model: één aanraking is voldoende voor het ontgrendelen van een apparaat. De samenwerking met Nymi zorgt er echter voor dat ook die aanraking niet meer nodig is.

w640-21

Byonym kondigde al eerder een bitcoin portemonnee voorzien van ECG-authenticatie aan. Bitcoin is echter nog steeds een beetje obscuur en het grootste deel van de markt zal daar geen gebruik van maken. Deze nieuwe login-functie daarentegen zal waarschijnlijk aanslaan bij een veel groter publiek.

PasswordBox werkt normaal gesproken met een abonnementsmodel maar elke bestelling die wordt gedaan vanaf nu en tot juli 2015 zal een gratis levenslang abonnement krijgen op de services. Een leuk extraatje naast de aanschaf van de wearable. Je kunt hem hier alvast bestellen.

Bionym nam dit jaar deel aan de SXSW Accelerator. Meer dan 500 web-based bedrijfjes meldden zich aan voor een plek in de Startup Village. Bionym werd verkozen tot een van de acht finalisten in de Wearable Technologies categorie en eindigde vervolgens in de halve finale als een van de laatste drie finalisten.