Na drones en Wi-fi ballonnen, komt Samsung nu met heuse Wi-fi postduiven


Waar Mark Zuckerberg gisteren nog pleitte voor drones in plaats van wi-fi ballonnen om de hele wereld te kunnen voorzien van internet, komt Samsung vandaag wel met een hele unieke oplossing voor het probleem: het bedrijf plant om Londense duiven in te gaan zetten die ons zullen voorzien van wi-fi in de openbare ruimte.

Samsung is op dreef vandaag, na een aankondiging van een ‘slimme handschoen’ introduceert de Britse afdeling van het Zuid-Koreaanse bedrijf vandaag – voor de duidelijk: 1 april –  de Fi-Fly: duiven voorzien van micro-routers op hun rug. Tim Verhoeven van Samsung legt uit:

This is about thinking laterally – using one nuisance, pigeons, to fix another, a lack of Wi-Fi. It is a breakthrough of sorts but of course pigeons have always been at the forefront of mobile communications technology. From the sixth century BC, pigeons have been used as the fastest and most reliable way to send messages over great distances. As you’re never far from a pigeon in London, we think this idea could really take off.

Op dit moment zegt het bedrijf zo’n vijftig duiven in Londen te testen door ze te voorzien van de Fi-Fly micro-routers. In samenwerking met de gerespecteerde duivenexpert Brian Woodhouse heeft Samsung een lichtgewicht, waterproof harnas ontwikkeld die de normale bewegingen van de duif niet zal belemmeren. Woodhouse vertelt: ‘I was very happy with the way my pigeons were treated and they did not suffer any harm at all.’

En om het verhaal nog even iets spectaculairder te maken zouden de duiven door hun holle pootjes zelfs elektriciteit kunnen geleiden. Wanneer de duiven op hoogspanningsleidingen staan zou de router hierdoor automatisch worden opgeladen!

Heel leuk dus die drones en wi-fi ballonnen van Facebook en Google, maar duiven zijn toch echt wel de beste oplossing! Althans, dat moeten we geloven. Het moet vandaag niet gekker worden met de 1 april grappen van Samsung, maar eerlijk is eerlijk: de Fi-Fly is wel geniaal bedacht!

discover_pigeon_1