Met strak vormgegeven alleskunner hipKey raak je nooit meer iets of iemand kwijt

Prachtig vormgegeven en multifunctioneel, zo is de Bluetooth zender hipKey het best te omschrijven. De kleine gadget zegt er voor te zorgen dat je nooit meer iets kwijtraakt, wij probeerde te achterhalen of dat ook daadwerkelijk zo was.

Compact en langdurig inzetbaar

Wat direct opvalt wanneer je de verpakking van de hipKey opent, is de minimalistische stijl die in zowel verpakking als design zijn doorgevoerd. De dongle komt met een kleine microUSB kabel en een hanger om de hipKey om je hals te dragen.

De hipKey is direct uit de doos te gebruiken, maar mocht je hem eerst volledig moeten opladen, weet dan dat je er vervolgens weer dik 4 weken tegenaan kan met de zender.

Makkelijk in gebruik

Opvallend genoeg werkt de hipKey alleen samen met iPhone of iPad. De app om de key mee te koppelen is helaas niet beschikbaar voor Android-devices en gezien het feit dat de zender op Bluetooth werkt, is dat een beetje een gekke keus.

Het is wel duidelijk dat de makers goed hebben nagedacht over de manier waarop de app samenwerkt met de dongle en dat is misschien ook wel de reden dat de focus lag op iOS devices.

Verschillende mogelijkheden voor verschillende scenario’s

De hipKey kent 3 verschillende modi: ‘Alarm’, ‘Child’ en ‘Motion’ en is te gebruiken om iets te volgen binnen een range van 0 tot ongeveer 50 meter.

De ‘Alarm’-modus is vooral bedoeld om je iPhone of iPad in de smiezen te houden. Stel de app in op een bepaalde afstand en draag de hipKey in je zak of om je hals. Wanneer beide devices te ver uit elkaar komen, volgt er een behoorlijk luid alarm op je iPad of iPhone.

Mocht je de hipKey liever gebruiken om te zorgen dat je kinderen niet te ver uit je zicht verdwijnen, kan dat middels de ‘Child’-modus ook. In dit geval toont de hipKey app direct een melding wanneer de kleine te ver weg loopt en kun je op een kaart direct zien waar hij of zij uithangt.

Als laatste is daar de ‘Motion’-stand, deze geeft een seintje wanneer iets of iemand in beweging raakt. Handig als je bijvoorbeeld je tas ergens neer hebt gelegd of de deksel van koekjestrommel in de gaten wil houden natuurlijk!

HipKey_2

Prijzig hebbedingetje

De hipKey is een uiterst gemakkelijk in te zetten zendertje. Twee grote nadelen zijn echter de beperktheid tot iOS-devices en de prijs die daar tegenover staat. Want met een prijskaartje van €84,95 is de hipKey niet een hebbedingetje wat je aanschaft zonder goede reden.

De hipKey is te koop in en via de Apple Store.