mHealth-wedstrijd ‘Mobiles for Good Challenge’ moet zorgstelsel herontwerpen

Voor de tweede keer in evenzoveel jaar organiseren Vodafone en Waag Society de ‘Mobiles for Good Challenge‘, een wedstrijd waarmee innovatie concepten op het gebied van mHealth onder de aandacht worden gebracht en mag de winnaar aan de bak om het concept verder te laten groeien en de gezondheidszorg te innoveren.

Met de talloze technologische innovaties en de verdere opkomst van draagbare, mobiele rekenkracht kan inzicht in gezondheid en gezonde lifestyle steeds meer door onszelf verkregen. De term mHealth is geen abstracte toekomstvisie of science fiction meer, maar dichterbij dan ooit.

Intussen staat de term ook al op Europees niveau stevig op de kaart, getuige recente uitspraken van Neelie Kroes, namens de Europese Commissie verantwoordelijk voor de digitale agenda:

De makers van mHealth apps zijn echte helden. mHealth toepassingen geven mensen meer controle over hun gezondheid: ons meest waardevolle bezit. Hoe meer we kunnen doen om dokters en andere zorgprofessionals te helpen om hun werk te doen, en mensen te ondersteunen om fit en gezond te blijven, hoe beter.

Er zijn intussen al talloze apps, sites en andere initiatieven gebruikers en zorgprofessionals ondersteunen. Met de ‘Mobiles for Good Challenge’ willen de Vodafone Foundation en Waag Society de positieve groei van mHealth stimuleren door iedereen met een goed idee op te roepen om deel te nemen aan de challenge.

“Mobiele technologie speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van kwaliteit in de zorg- en welzijnssector. mHealth maakt het mogelijk om efficiënter, productiever en slimmer om te gaan met trends zoals vergrijzing en verwacht personeelstekort. Heb jij een innovatief idee dat bijdraagt aan een betere zorgbeleving voor patiënten? Aarzel niet en schrijf je in!”, aldus Vodafone CEO Rob Shuter.

Heb je een puik plan voor een mobiele gezondheidsrevolutie? Inschrijven kan vanaf vandaag en t/m 6 september. De winnaar gaat er vandoor met 40.000 euro en diverse soorten begeleiding om zijn of haar idee tot wasdom te laten komen. Wil je in de tussentijd inspiratie opdoen, kun je op 28 juni nog terecht bij de ‘All about mHealth” workshop in de Waag op de Amsterdamse Nieuwmarkt.