TweetGenie raadt je geslacht en leeftijd op basis van je Tweets

De afgelopen twee dagen veel aandacht voor een leuk initiatief van eigen bodem: TweetGenie. De site, een samenwerking tussen het Meertens Instituut en Universiteit Twente, poogt om je geslacht en leeftijd te achterhalen op basis van je tweets. Met wisselend succes.

Sinds het begin van de week dus veel aandacht voor het project. Zoveel aandacht dat de site gisteren meerdere malen onderuit ging, maar intussen lijken de storingen tot het verleden te behoren en kan iedereen weer kijken of de TweetGenie gelijk krijgt of niet.

Gelijk, dat had die duivelse Genie in mijn geval wel. Op basis van mijn content wist de TweetGenie niet alleen te ontfutselen dat ik een man ben, maar ook nog eens dat ik op het moment 32 jaren oud ben. Chapeau! Maar helemaal soepel loopt het (waarschijnlijk grotendeels heuristische) algoritme nog niet, getuige het aantal dames en heren waarbij geslacht en leeftijd niet geheel of geheel niet kloppen. Overigens heeft het algoritme een foutmarge van 4 jaar, dus dat verklaart al enigzins de foutieve scores.

tweetgenie_screenshot

Overigens zal dat alleen maar verbeteren naar mate meer mensen de site gebruiken, omdat men aan het eind wel vraagt om je geslacht en exacte leeftijd, waarmee het algoritme alleen maar scherper wordt gesteld. Gezien de fanatieke sociale media aandacht gaat dat wel goedkomen, denk ik. Mocht je overigens denken het zelf beter te kunnen? Check dan de game en daag de Genie uit.

Wie onder de indruk is van TweetGenie’s kwaliteiten, zal zich niet verbazen over de talenten van Google. De Grote G kreeg vorig jaar de nodige aandacht nadat men ontdekte dat een slim algoritme je leeftijd en geslacht is op basis van je zoekopdrachten en surfgedrag. Meer weten? Laat jezelf hier verrassen door de TweetGenie!