Micheal Kors lanceert zijn eerste smartwatchlijn

Ontwerper Micheal Kors heeft zijn eerst lijn met smartwatches gepresenteerd. De lijn werd gepresenteerd op de horlogebeurs Baselworld en wordt de Michael Kors Access-lijn genoemd.

De lijn bestaat uit twee verschillende smartwatches waarvan er een gericht is op vrouwen en een gericht op mannen. Beide smartwatches kosten 395 dollar en draaien op Android Wear.

Veel details over de smartwatches heeft het horlogemerk echter niet bekend gemaakt. Zo is er alleen een video vrij gegeven waarop de twee horloges van de de nieuwe lijn te zien zijn. Hierop is te zien dat de versie voor mannen van zilver metaal is gemaakt en dat de vrouwelijke versie een gouden kleur heeft. Wel zou in ieder geval bij een van de horloges het bandje verwisseld kunnen worden voor leren of siliconen bandje.

Het merk liet zo weinig los over de specificaties omdat de fans van het merk meer geïnteresseerd zijn in de luxe uitstraling van de horloges, dan de processor van het horloge, liet Micheal Kors weten tijdens de presentatie. Wat wel bekend is dat het horloge ergens in de herfst van 2016 wordt uitgebracht.