Microsoft stopt verkoop Microsoft Band 2 en maakt dit jaar geen nieuw model

Microsoft Band

Stopt Microsoft met het aanbieden van zijn fitnesstracker Microsoft Band? Het bedrijf is door de voorraad van de Microsoft Band 2 heen en is niet van plan om binnenkort een derde versie van het apparaat op de markt te brengen. Dat laat een woordvoerder weten aan ZDNet. Die site probeerde Microsoft te bereiken nadat het opmerkte dat alle verwijzingen naar de Microsoft Band in de online winkel van de ene op de andere dag waren verdwenen.

Ook de software developer kit (SDK), waarmee ontwikkelaars toepassingen voor de band kunnen ontwikkelen, is van de website verdwenen. Eerder berichtte ZDNet al over aanwijzingen die erop duidden dat Microsoft geen nieuwe Band zou uitbrengen. Microsoft zelf wil overigens niet zo ver gaan: het bedrijf zegt de huidige apparaten te blijven ondersteunen en heeft niet gezegd dat het einde van de Band-reeks in zicht is. Echt rooskleurig lijkt het er echter niet uit te zien voor dit product.

Microsoft positioneerde de Band in combinatie met zijn gezondheidsplatform Microsoft Health. Dat platform blijft open voor ontwikkelaars. Overigens is de Microsoft Band in Nederland nooit op de markt gekomen. Waarschijnlijk doordat het in het buitenland al nooit een doorslaand succes is geworden.