Facebook gaat de concurrentie aan met Marktplaats via Facebook Marketplace

Facebook Marketplace

Facebook gaat in vier Engelstalige landen de directe concurrentie aan met verkoopsites zoals eBay, waar het Nederlandse Marktplaats een onderdeel van is. Het sociale netwerk heeft een functie gepresenteerd waarop gebruikers goederen kunnen kopen en verkoop: Facebook Marketplace.

Marketplace is te bereiken via een speciaal icoontje binnen de app van het sociale netwerk. Zodra je daarop drukt kom je op een pagina waarin je direct kunt zien wat mensen in jouw omgeving te koop aanbieden. Je kunt ook direct op zoek naar producten in verschillende categorieën. De aangeboden producten zijn te sorteren op prijs en locatie, zodat je makkelijker een product kunt vinden dat je dicht bij jou in de buurt kunt ophalen.

Zodra je geïnteresseerd bent kun je chatten met de aanbieder van het product om overeen te komen tot een prijs. Ook moet je samen afspreken op welke manier je de betaling regelt of het product eventueel laat bezorgen. Facebook Marketplace wordt de komende tijd beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Later wordt de functie ook beschikbaar in andere landen en via de website van het sociale netwerk.

Facebook Marketplace