Wil je eens iets anders dan Siri? Probeer Microsoft Cortana op je iPhone

Cortana

Als we het over spraakassistenten hebben, vallen altijd de namen Siri en Amazon Alexa en tegenwoordig ook Google Assistent. Microsoft Cortana wordt vaak vergeten, terwijl die virtuele assistent standaard in Windows zit. Maar dat niet alleen: je kunt hem ook op je smartphone gebruiken via een speciale app. En die app is net geüpdatet.

Meest opvallend is dat de app nu heel erg paars is. Maar dat is natuurlijk niet het meest interessante. De nieuwe diensten binnen Cortana zijn dat wel, en daar zitten een aantal nuttige functies bij. Zo kun je nu nog gemakkelijker herinneringen instellen, die op al je apparaten met Cortana getoond worden. Daarnaast moet ook het bellen en sms’en eenvoudiger worden met het nieuwe ontwerp.

Op tijd naar huis

Handig is ook dat Cortana uit zichzelf voor je uitzoekt hoe het verkeer is, en wanneer je op basis van eventuele files weg moet gaan van bijvoorbeeld je werk. Verder krijg je alle antwoorden nu op een volledige pagina te zien. Microsoft hoopt natuurlijk dat de ervaring zo nog beter wordt, maar dat zal waarschijnlijk aan je eigen voorkeuren liggen.

De geüpdate versie van de app is nu te downloaden in de App Store. Voor Android verschenen de nieuwe diensten en het nieuwe ontwerp in december al. Helaas spreekt Cortana nog geen Nederlands, maar de Engelse versie werkt wel gewoon hier.