‘Google gaat meer hardware voor VR en AR maken’

Google Daydream View

Google zet duidelijk hoog in op augmented en virtual reality. Vorig jaar introduceerden ze de Daydream View, nu lijken ze nog meer van dit soort hardware te willen gaan maken. Het bedrijf heeft namelijk een aantal vacatures geplaatst voor mensen die zich richten op hardware voor AR en VR, schrijft Road to VR.

Bij de vacatures staat onder meer een positie voor een elektrotechnisch ingenieur voor het AR/VR-team van Google die de hardware-ontwikkeling voor producten voor consumenten kan maken. Andere functies laten zien dat er een product is dat nu echt ontwikkelt kan worden en dus uit de onderzoeksfase is gekomen.

Zo wordt er sinds een paar dagen gezocht naar een Technical Lead Product Design Engineer en een Hardware Validation Manager, beiden voor de AR en VR-initiatieven van de internetgigant. Hierbij wordt er onder meer gevraagd naar iemand die verantwoordelijk kan zijn voor de goedkeuring van de gehele hardware en de producten kwalitatief gezien kan optimaliseren.

Waar werkt Google aan?

Natuurlijk is het de vraag waar Google dan aan werkt. De Daydream View is een vrij eenvoudig apparaat waarmee je gebruik kunt maken van VR via je smartphone. De kans is dan ook aanwezig dat het nieuwe apparaat een headset is dat alle benodigde hardware aan boord heeft. Een smartphone is daardoor niet meer nodig.

Een andere mogelijkheid is dan ook dat het wel een headset is voor een smartphone, maar dan met betere en meer apparatuur waardoor de ervaring beter wordt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je handen te volgen in virtual reality. Of dat dat de focus meer licht op augmented reality, door bijvoorbeeld camera’s en sensoren in te bouwen die de ruimte scannen.

Een laatste optie is dat Google toch nog werkt aan de Glass. Maar wat het ook is, waarschijnlijk zullen we er dit jaar of volgend jaar tijdens I/O achter komen, aangezien nieuwe apparatuur en projecten daar aangekondigd worden.