‘Microsoft gaat Windows klaarmaken voor opvouwbare schermen’

microsoft

Microsoft zou werken aan het aanpassen van Windows om het besturingssysteem te laten werken op opvouwbare apparaten. Dat stellen bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf tegenover The Verge. Volgens de bronnen worden opvouwbare schermen en dual-screen hardware een grote investering voor Windows en Surface.

Onderdeel van die investering is het aanpassen van Windows zelf en de vele ingebouwde apps om te kunnen werken op opvouwbare schermen en apparaten met twee schermen. Veel van het werk is gerelateerd aan de Composable Shell (C-Shell) en Windows Core OS, een modulaire versie van de bestaande Windows Shell die veel delen van Windows 10 aanstuurt.

De eerste versie van Windows 10 voor opvouwbare schermen werd eerder deze week al gespot. Daarmee werd duidelijk dat het bedrijf een apart team heeft om de Windows shell aan te passen aan de nieuwe hardware. Het geheimzinnige Windows Core OS werkte tot nu toe alleen op apparaten als de Surface Hub 2. Maar hardware als de HoloLens 2 moet ook gaan aantonen hoe deze modulaire versie van Windows gaat werken.

Experimenten

Microsoft is bovendien zelf aan het experimenteren met hardware met twee schermen, onder de codenaam Andromeda. Het bedrijf werkt daarnaast samen met Intel en andere fabrikanten, om klaar te zijn voor de volgende jaren aan testen.