‘Microsoft lanceert volgend jaar Xbox One waar geen discs in kunnen’

Xbox One X

Microsoft heeft mogelijk bijzondere plannen voor 2019. Bronnen stellen tegenover Thurrot namelijk dat het bedrijf een nieuwe spelcomputer wil gaan presenteren. Het gaat om een Xbox One die geen discs accepteert.

De nieuwe spelcomputer zorgt er dus voor dat al die fysieke spellen die je in huis hebt geen nut meer hebben. Maar geen zorgen: volgens de bronnen komt er ook een speciaal programma dat je fysieke games omzet in digitale downloads. Het idee is dat je je disc naar een winkel kunt brengen en kunt inruilen voor de digitale versie. Zo hoef je niet twee keer geld uit te geven.

Het doel is om een lagere prijs te binden aan de hardware. In de Verenigde Staten zou de prijs bijvoorbeeld met ongeveer 100 dollar verlaagd moeten worden. Daarnaast zou het bedrijf de One S SKU hebben aangepast om voor een lagere prijs in de verkoop te gaan. Daar kun je dan nog wel discs in stoppen.

Scarlett

Overigens zijn er ook nog steeds geruchten over Scarlett, de volgende generatie van de Xbox. Die zouden namelijk pas in 2020 gaan verschijnen. Of deze spelcomputer wel discs gaat accepteren is nog niet bekend.