Zien: The Boring Company rondt boorwerkzaamheden van eerste tunnel af

Het is bijna zo ver: op 10 december moet de allereerste tunnel van The Boring Company open gaan voor het publiek. Maar dan moet de tunnel natuurlijk wel klaar zijn. Het lijkt er echter op dat de voortgang goed is: CEO Elon Musk heeft een video geplaatst waarin je ziet hoe de graafwerkzaamheden van de tunnel worden afgerond.

Om specifiek te zijn: je ziet hoe de grote boor door een muur van aarde heen komt. Hoewel Musk niet zegt over waar de tunnel zich bevindt, lijkt het er op dat dit O’Leary Station is. Dat is de plek waar de eerste tunnel moet eindigen.

Eerste tunnel

Het eerste segment van de tunnel werd door de Godot-machine in juni geboord op het gebied van SpaceX. Sindsdien werd er gestaag doorgewerkt en zagen we met enige regelmaat updates aan het werk. En nu is het allemaal dus bijna klaar.

De tunnel is een proof of concept van een ondergrond vervoerssysteem. In de tunnel van bijna 3 kilometer moeten passagiers en voertuigen onder de wegen vervoerd worden, via een autonoom, elektrisch platform genaamd skates. Die skates moeten acht tot zestien passagiers kunnen vervoeren, of een enkel voertuig.