Microsoft mengt zich ook in de slimme speakers met Harman Kardon

Invoke Microsoft Cortana

Na de Google Home en de Amazon Echo komt ook Microsoft met een slimme speaker. Het bedrijf werkt samen met Harman Kardon om deze herfst de Invoke op de markt te brengen, waar de digitale assistent Cortana in huist. Dat blijkt uit een nieuwe pagina op de website van Harman Kardon.

De Invoke doet nog het meest denken aan de Google Home, aangezien het apparaat een cilinder is die bovenaan dunner is dan onderaan. Bovenop het apparaat zit een lichtring, die doet denken aan het logo van Cortana.

Invoke Microsoft Cortana

Bellen met Skype

De slimme speaker laat je – net zoals de Home en Echo dat doen – slimme apparaten besturen. Met welke apparatuur de Invoke precies samen moet gaan werken, is nog niet bekend. Wel is er een vrij interessante dienst bekendgemaakt: de speaker laat je bellen via Skype. Google en Amazon werken nog hard aan een mogelijkheid om te bellen via hun slimme speaker, maar Microsoft biedt die functie dus direct al.

Helaas voor ons geldt opnieuw dat de speaker niet in Nederland verkrijgbaar wordt. Ook de Google Home en de Amazon Echo zijn hier vooralsnog niet te koop. Hoe duur de Invoke van Harman Kardon wordt, is nog niet bekend.