Microsoft ontwikkelt toetsenbord, trackpad en muis in één apparaat


De onderzoeksafdeling van Microsoft komt met een interessante nieuwe uitvinding, een toetsenbord waarmee je niet alleen kan typen maar die ook bewegingen van jou handen kan detecteren. Hiermee lijkt het product een soort samensmelting van een trackpad, muis en toetsenbord.

Tussen de toetsen van het toetsenbord bevinden zich 64 infrarood sensoren die in staat zijn een hele reeks aan gebaren te herkennen, zowel verticaal als horizontaal gericht. Microsoft noemt het toetsenbord Type-Hover-Swype in 96 bytes en verwijst daarmee naar de verschillende manieren waarop gebruikers het toetsenbord kunnen gebruiken.

Motion Sensing Mechanical Keyboard 2

Zo kunnen gebruikers typische veegbewegingen maken waardoor er door content heen kan worden gebladerd. Ook kan er in- en uit worden gezoomd door twee vingers naar- of van elkaar af te bewegen en wordt een hand die stilgehouden wordt boven het toetsenbord herkent door het systeem.

Microsoft heeft een video gedeeld waarop de werking van het toetsenbord wordt uitgelegd. Het systeem heeft wat weg van Leap motion maar ziet er gebruiksvriendelijker uit doordat gebruikers hun handen gewoon ontspannen op het toetsenbord kunnen laten rusten.
|
Het onderzoek van Microsoft werd gepresenteerd tijdens het ACM CHI Conference 2014 in Toronto. Het is helaas nog niet bekend of Microsoft van plan is het toetsenbord ook daadwerkelijk in productie te gaan brengen.