Microsoft werkt aan opvouwbaar Surface-apparaat met vloeibare scharnieren

Microsoft

Microsoft werkt aan een geheel nieuw Surface-apparaat met twee schermen, blijkt uit een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd. In dat patent – ontdekt door WindowsUnited – wordt een apparaat beschreven dat opgevouwen kan worden.

Het Surface-apparaat heeft een speciaal scharnier dat vloeistof gebruikt om de stress om flexibele en opvouwbare schermen te verminderen, schrijft The Verge. De vloeistof kan in gaten rondom het flexibele scherm worden gevuld, waardoor deze kan buigen en in verschillende posities kan bewegen.

In het voorbeeld van Microsoft zien we een apparaat met twee afzonderlijke zijdes, en een flexibel OLED-scherm dat zich uitspreidt over het gehele apparaat. Ook zijn er concepten van een complex scharnier met structuren die voorkomen dat er andere materialen in terecht komen. Dat was bijvoorbeeld een probleem bij vroege versies van de Samsung Galaxy Fold.

Microsoft patent

Technologie voor iedereen?

Opvallend is dat het patent aangevraagd is door ‘Microsoft technology licensing’. Dat suggereert dat het bedrijf de technologie onder een licentie wil doorgeven aan andere partners en PC-fabrikanten.

Zo werkt het bedrijf nauw samen met Intel aan een nieuwe versie van Windows, genaamd Windows Lite. Windows Lite moet draaien op opvouwbare apparaten en apparaten met twee schermen.

In het patent van Microsoft staat echter geen specifiek apparaat. Bovendien is het een patent, wat betekent dat er geen garantie is dat de technologie ook in een daadwerkelijk product gebruikt wordt. Mogelijk zien we volgende maand bij het evenement van het bedrijf meer details.

Foto: Shutterstock.com