‘Van alle cryptovaluta investeren Nederlanders het meeste in Bitcoin’

bitcoin

De Bitcoin is veruit de populairste cryptovaluta in Nederland. Van al het geld dat wij in cryptovaluta investeren, zit 43 procent in Bitcoin. Dat blijkt uit de Cryptovaluta Monitor van Multiscope onder 7.364 Nederlanders.

Bezitters van cryptovaluta spreiden hun geld verder over Ethereum (11 procent), Ripple (7 procent), Litecoin (5 procent) en Dogecoin (3 procent).

Mocht je gaan willen investeren in cryptovaluta, dan is de kans groot dat je ook voor Bitcoin aan. 38 procent zegt namelijk daar in te willen gaan investeren, gevolgd door Ripple (34 procent) en Ethereum (29 procent). In de top 10 voor toekomstige investeringen staat verder kleinere digitale munten als NEO (13 procent) en Stellar (11 procent).

25 minuten

Mensen die investeren in cryptovaluta zijn gemiddeld 25 minuten per dag met cryptovaluta bezig. Het gaat veelal om mannen tussen de 18 en 34 jaar, die hoog opgeleid zijn en een een bruto inkomen van maximaal 3.500 euro per maand hebben. Tijdens die 25 minuten per dag volgen ze de koersen, handelen ze in munten of praten ze er met anderen over.

Overigens is de Bitcoin in Nederland ook veruit de bekendste munt. 95 procent van de consumenten kent de munt, waarmee hij veel bekender is dan de verzamelnaam cryptovaluta (57 procent).