Minecraft komt eindelijk naar de Oculus Rift

De Oculus Rift is al even op de markt, Minecraft bestaat ook al even, maar op de combinatie van de twee wachten we al lange tijd. Maar niet meer, want het spel komt nu eindelijk naar de Oculus Rift!

In maart werd bekend dat het spel vanaf dag één speelbaar zou zijn op de Oculus Rift. Maar de lancering van de Oculus kwam en ging, zonder het populaire spel. Vanaf volgende week wordt de ondersteuning hiervoor echter toegevoegd aan de Windows 10-versie van het spel. Heb je Minecraft dus geïnstalleerd op je Windows 10-pc? Dan kun je straks je Oculus inpluggen en rondlopen door de blokkerige wereld.

Heb je geen Windows 10? Heb je een Mac? Niet getreurd: je kunt een gratis bètaversie van Windows 10 downloaden via de website van Mojang, de maker van de game. Overigens bevat de update ook andere significante nieuwe features. Zo zouden de regels ‘dramatisch’ kunnen worden veranderd door de spelers.

De game is al in VR te spelen, namelijk op de Samsung Gear VR. Verschil is echter dat dit de complete, high-end VR-ervaring van het spel is, in plaats van een aangepaste versie voor je smartphone.