De Misfit Flare is een eenvoudige fitnesstracker voor een klein prijsje

Misfit Flare

Je hebt dure fitnesstrackers met tientallen opties, maar je hebt ook eenvoudige modellen die alleen de basis bieden. De Misfit Flare is er zo een. Deze tracker telt hoeveel stappen je zet, hoe ver je gelopen of gefietst hebt, hoeveel calorieën je verband hebt en meet de kwaliteit van je slaap.

Ook heeft het apparaat een touchscreen waarmee je je muziek kunt laten afspelen of stoppen, maar je kunt deze ook programmeren om het iets anders te laten doen. Denk aan het besturen van apparaten in je huis, bijvoorbeeld je speakers. Maar zoals gezegd: deze tracker is eenvoudig. Je krijgt dus geen notificaties van je smartphone, geen herinneringen dat je moet bewegen of andere diensten.

Misfit Flare

De Misfit Flare is ook te gebruiken in het zwembad, aangezien hij waterproof is. Je moet echter wel tien dollar extra betalen om de trackingdiensten voor in het zwembad te krijgen, al is niet helemaal duidelijk waarom dit is. Verder werkt het apparaat met sporten als voetbal en yoga.

Ontwerp

De wearable ziet er verder wel netjes uit, zeker voor de prijs van zo’n 60 euro. Hij heeft een aluminium behuizing en een kristallen voorkant. Interessant is verder dat je het apparaat nooit hoeft op te laden. Er zit een verwisselbare batterij in die vier maanden mee moet gaan.

Het enige vreemde is, is dat de wearable de vorm heeft van een horloge, maar je er de tijd niet op kan zien. Hij bevat enkel één wit LED-je. En dat terwijl Misfit al ruim een jaar in handen is van horlogemaker Fossil.

De Misfit Flare is nu in de VS te koop. Wanneer het apparaat naar Europa komt, is niet bekend.