Misfit voegt zwemtracking uit Speedo Shine 2 toe aan andere fitnesstrackers

Misfit en Speedo verbeteren de Shine 2 en Ray met een update

Enkele maanden geleden lanceerden Speedo en Misfit een speciale fitnesstracker voor zwemmers genaamd de Speedo Shine 2. Dit is een activiteits-, zwem- en slaaptracker in één. Nu meldt Misfit dat de unieke functies van zwemtracker ook beschikbaar komen voor de normale Misfit Shine 2 en de Misfit Ray. Hiervoor hoef je geen nieuw apparaat te kopen, een update via de Misfit-app volstaat om jouw Shine 2 of Ray te verbeteren.

Na deze update houdt de tracker als je gaat zwemmen je afgelegde afstand en je tijd bij. Zo kan je bijvoorbeeld een bepaalde tijd of afstand instellen en zal je een trilling voelen wanneer je dit doel behaald hebt. De upgrade is helaas niet gratis, je betaalt er 10 euro voor.

Opmerkelijke zet van Speedo en Misfit

Het is opmerkelijk dat Misfit deze upgrade nu aanbiedt, omdat er hierdoor geen verschil meer is dus de functies van de Shine 2 en de speciale Speedo Shine 2. Het bedrijf lijkt wel bewust even te hebben gewacht om eerst de Speedo Shine 2 als zelfstandig product in de markt te zetten. Sowieso zien we niet vaak dat een wearable een compleet nieuwe functie krijgt via in-app software update.

Wat dan ook de gedachte mag zijn achter de komst van deze update op dit moment, het is een leuke nieuwe feature. Tevens laat het zien hoe wearables kunnen worden verbeterd via een software update. Laat het een voorbeeld zijn voor andere wearable-ontwikkelaars, zodat we niet steeds een nieuw apparaat moeten kopen bij elke verbetering.