Misfit lanceert Android app voor populaire activity tracker Shine

Het is een keus die helaas wel vaker gemaakt wordt: eerst een volledig functionerende iOS-versie van een applicatie, alvorens met zich gaat bezighouden met de Android-variant. Zo ook bij de aankondiging van de gewilde Misfit Shine, waar gelukkig nu wel een Android app voor beschikbaar is.

Een overduidelijk nadeel van de brede versplintering aan Android hard- en software is het feit dat steeds meer developers zich eerst richten op het perfectioneren van hun app op iOS en pas daarna met de open source tegenhanger aan de slag gaan.

Datzelfde geldt dus voor het Amerikaanse Misfit Wearables, dat deze zomer met een kekke iPhone app kwam voor hun strak vormgegeven activity tracker Shine. Voor self trackers met Android devices is er vandaag dus goed nieuws: er is eindelijk een versie van die app voor Google’s besturingssysteem.

Om gebruik te kunnen maken van de Shine app zul je echter wel over een  tamelijk up-to-date smartphone moeten beschikken. De app vereist minimaal versie 4.3 of later van Android en een Bluetooth 4.0 zender om te kunnen synchroniseren.

Lees hier onze review van de Misfit Shine!