Handige stekkerdoos maakt al je apparatuur in huis slim

Wil je graag je hele huis ‘slimmer’ maken en al je apparatuur verbinden op een centraal netwerk? Dan betekent dit meestal dat je allemaal nieuwe apparaten met een WiFi-verbinding moet kopen. Een duur grapje. Maar wat nu als dat eens niet hoeft? Een slimme stekkerdoos kan in één keer al je lampen,de koffiemachine en de televisie aansluiten op één groot netwerk.

Deze slimme stekkerdoos heeft een WiFi-verbinding, ruimte voor vier stekkers en er zitten twee USB-poorten in. Ieder apparaat wat ingeplugd wordt in deze stekkerdoos, wordt meteen slim en kan op afstand bestuurd worden. Zo kun je verlichting aan en uit doen of vast koffie zetten wanneer je bijna thuis bent.

De stekkerdoos wordt bedient met een app, zowel voor Android als voor iOS. In deze app kun je kijken of je bijvoorbeeld per ongeluk de verlichting aan hebt laten staan en kun je timers instellen. Ook handig is dat je als ouder bijvoorbeeld kunt zien of je kinderen de televisie aan hebben gezet, terwijl ze eigenlijk zouden moeten studeren.

Stekkerdoos2

Een groot voordeel van deze stekkerdoos is dat je via de app van ieder apparaat kunt zien hoeveel stroom het exact verbruikt. Je krijgt hierdoor een veel beter inzicht in hoe je stroom verbruikt en hoe je stroom kunt besparen.

De slimme stekkerdoos is momenteel te vinden op Kickstarter. Goedkoop is de stekkerdoos niet met een prijskaartje van $99 (ongeveer 70 euro). Maar het is een stuk goedkoper dan allemaal nieuwe apparatuur met WiFi-verbinding kopen!