Volg het olympische basketbalteam van de Verenigde Staten in virtual reality

Samsung VR 360 basketball

Een virtual reality-ervaring biedt een bijzonder kijkje in het Olympische basketbalteam van de Verenigde Staten. Samsung heeft in samenwerking met basketbalbond USA Basketball een VR-serie ontwikkeld: Chasing the Dream. In de serie worden de mannen van het olympische team gevolgd in de aanloop naar de huidige Olympische Spelen.

Chasing the Dream is te zien via de platformen van Samsung: de app in de Gear VR, de mobiele app (Android) en via de website. De serie is de tweede reeks video’s in de Beyond the Frame-reeks van Samsung. Het bedrijf al eerder samen met Viceland, het televisiekanaal van Vice, om in samenwerking met filmmakers de toekomst van virtual reality vorm te geven.

Ook tijdens de Olympische Spelen zet Samsung volop in op virtual reality. Het bedrijf produceert tijdens de spelen voor 85 uur aan virtual reality, die worden verspreid via verschillende kanalen. Het bedrijf ziet sport als een gebied waar virtual reality goed tot zijn recht kan komen. De Nederlandse windsurfer Dorian van Rijsselberghe, die afgelopen zondag een gouden medaille won, werkte al eerder samen met Samsung voor een VR-productie.

Samsung VR 360 basketball