Pizza Hut levert werkende dj-setup van kartonnen pizzadoos

Dat een stuk karton genoeg kan zijn voor innovatie, wisten we al dankzij Google Cardboard. Pizza Hut treedt nu in de voetsporen van de techgigant met zijn een upgrade van zijn eigen kartonnen pizzadoos. In het Verenigd Koninkrijk kun je je pizza nu namelijk in een dj-doos geleverd krijgen.

Je kunt de pizzadoos via bluetooth met je smartphone of laptop verbinden. In de doos zitten sensoren, waarmee je onder andere het volume en de toonhoogte kunt aanpassen. Het is ook mogelijk om met de doos te mixen en te scratchen. Zowel aan de linker- als rechterkant kun je een apart nummer bedienen. Het enige wat je zelf nog even moet doen, is dj-software downloaden.

Pizza Hut is niet de eerste fastfoodketen die karton mixt met technologische innovatie. In Zweden leverde McDonald’s een aantal maanden geleden zijn happy meals in een kartonnen doos die omgevouwen kon worden tot een VR-bril. De oplage was destijds gelimiteerd. Dat geldt ook voor de dj-dozen van Pizza Hut: volgens Engadget zijn de dozen in slechts vijf vestigingen in ‘small numbers’ beschikbaar.