Misfit lanceert eerste smartwatch met GPS voor hardlopers: de Misfit Vapor

Wearablefabrikant Misfit komt met een zijn eerste volledige smartwatch: de Misfit Vapor. De smartwatch mét touchscreen beschikt over fitness-, slaap- en hartslagtrackers, GPS en kan dienen als muziekspeler. Hiermee is de Vapor de meest geavanceerde wearable van Misfit.

Misfit Vapor is voorzien van een 1,39 inch rond OLED-scherm dat 326 pixels per inch toont. Doordat de Vapor een accelerometer (meter dat versnelling kan registreren), hoogtemeter, hartslagsensor, GPS en microfoon bevat, maakt deze smartwatch een perfecte fitnesstracker.

Hardlopers hebben niet eens meer hun telefoon nodig tijdens het rennen, omdat het horloge automatisch hun run trackt. Bovendien kun je gemakkelijk muziek luisteren door een bluetooth-hoofdtelefoon met de Vapor te koppelen. Bedienen gaat via de horlogeban die touch-gevoellig is. Hiermee heb je toegang tot het menu, verschillende horlogeplaten en applicaties.

Misfit Vapor

De Vapor beschikt over 4GB geheugen en kan verbinden via zowel bluetooth als wifi. De smartwatch is op te laden via een USB-poort of een magnetisch oplaadoppervlak. Na een volledige oplaadbeurt gaat de Vapor twee dagen mee. Daarnaast is de watch tot 50 meter diepte waterdicht en kun je tijdens het zwemmen de smartwatch omhouden.

De roestvrijstalen horlogeplaat afgewerkt met satijn is beschikbaar in Jet Black en Rose Gold. De verwisselbare horlogebandjes zijn in dezelfde kleuren te verkrijgen en zijn ook gemaakt van roestvrijstaal.

CES 2017

De Vapor is pas in de loop van 2017 beschikbaar op de website van Misfit, maar op grote technologiebeurs CES in Las Vegas wordt de smartwatch al getoond. Daar zijn ook de Misfit Phase en twee nieuwe kleuren voor de Misfit Shine 2 en Ray te zien. Wanneer de Misfit Vapor beschikbaar wordt in Nederland en wat de prijs zal zijn, is nog onduidelijk.

Misfit Vapor