‘Mobiles for Good Challenge’ van start: hoe los je sociale problemen op met mobiele techniek?


Vandaag start Vodafone Foundation haar zoektocht naar wereldverbeteraars van deze tijd. In het jaarlijks terugkerende ‘Mobiles for Good Challenge’ ligt de focus wederom op het oplossen van maatschappelijke problemen door middel van high-end mobiele techniek. Uniek aan deze editie is dat er dit maal specifiek wordt gezocht naar oplossingen voor Nederlandse sociale problemen.

Heb jij een goed werkend idee? Dan maak je kans op maar liefst €30.000 aan investeringen voor jouw sociale onderneming. Vanaf vandaag start de zoektocht, maar geen zorgen: je kunt je nog opgeven tot uiterlijk 1 juni op www.mobilesforgood.nl. Op 13 juni worden uiteindelijk de zes beste ideeën bekend gemaakt.

De zes winnende teams ontvangen ieder het enorme startkapitaal, maar om hun mobiele toepassing te realiseren moeten ze dit bedrag zelf aanvullen door middel van crowdfunding. Rob Shuter, CEO Vodafone Nederland stelt:

Ik ben ervan overtuigd dat mobiele technologie niet alleen leidt tot een verbonden maatschappij, maar ook bij kan dragen aan de oplossing van echte problemen in de maatschappij. Deze challenge biedt ondernemers de mogelijkheid om de kracht van ons netwerk in te zetten ten behoeve van een beter Nederland. Dat is de investering waard.

Na de bekendmaking start er voor de zes winnende teams een intensief traject van vier maanden. De deelnemers mogen onder andere mee doen aan de ‘Mobiles for Good Innovation Bootcamp’ met verschillende inspirerende en leerzame trainingen en workshops. De teams worden daarbij begeleid door zeventig mentoren en worden zo klaargestoomd om op 16 januari volgend jaar tijdens de Demo Day investeerders te overtuigen van hun product of dienst.

winners-mfg13
De Vodafone Netherlands Foundation werd in 2002 opgericht om met de inzet van mobiele communicatietechnologie oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken. De Mobile For Goods Challenge vindt dit jaar voor de derde keer plaats.

Vorig jaar won onder andere Oscar van Dijk met PebbleMed: een horloge en app die de bloeddruk en het medicijngebruik van patiënten eenvoudig kan monitoren. Kijkend naar alle winnende ideeën van vorig jaar zijn wij in ieder geval nu al erg benieuwd naar de ideeën die dit jaar voorbij zullen gaan komen.

Heb je zelf een geniaal idee? Dit is de uitgelezen kans om jouw product of dienst te realiseren! Let wel op: aan de challenge zijn enkele voorwaarden verbonden, die lees je hier!