Dit zijn de 5 mooiste conceptauto’s van de Detroit Autoshow

Deze week vond de Detroit Autoshow plaats. Dit is een jaarlijks event waar heel de autowereld samenkomt om hun nieuwste ontwerpen en ontwikkelingen te showen.

De opmerkelijkste ontwerpen zijn altijd de conceptauto’s, waar de autobouwers vooral een blik scheppen op waar ze naartoe willen in de toekomst. Om jou een idee te geven van hoe de auto’s in de toekomst er zullen uitzien, som ik hier de mooiste conceptauto’s op die zijn voorgesteld.

1. Nissan Vmotion 2.0

Bij conceptauto’s pakken autobouwers meestal uit met techniek waar je van achterover valt. Bij De Nissan Vmotion 2.0 worden we vooral stil van het mooie design. Bovendien is volgens Nissan zelf dit het ontwerp dat ze ook willen gebruiken voor de nieuwe generatie Sedans. Maken de ‘suicide doors’ hiermee hun rentree in de autowereld? Verlekker je alvast met deze foto’s en verdere informatie over de auto.

Nissan Vmotion 2.0 Nissan Vmotion 2.0 Nissan Vmotion 2.0 Nissan Vmotion 2.0 Nissan Vmotion 2.0 Nissan Vmotion 2.0 Nissan Vmotion 2.0 Nissan Vmotion 2.0

2. Toyota Concept-i

Conceptauto’s zijn de ideale kans voor autobouwers om hun gekste ideeën waar te maken. De Toyota Concept-i heeft naast een futuristische uitstraling, ook enkele functies die passen in een sciencefictionfilm. Zo begrijpt de auto bijvoorbeeld wat er in het hoofd van de bestuurder afspeelt, zodat je een betere band schept met je voertuig. Hier ontdek je hoe de auto jouw vriend wilt worden.

Toyota Concept-i Toyota Concept-i Toyota Concept-i Toyota Concept-i

3. Volkswagen I.D. Buzz

Je hoort vaak mensen zeggen dat oude auto’s de mooiste zijn. Hoewel ze niet meer gemaakt worden, was en is het iconische hippiebusje van Volkswagen nog steeds erg populair. Daarom wil Volkswagen hier nu nieuw leven in blazen door het in een hedendaags jasje te steken.

Volkswagen I.D. Buzz Volkswagen I.D. Buzz Volkswagen I.D. Buzz Volkswagen I.D. Buzz Volkswagen I.D. Buzz Volkswagen I.D. Buzz Volkswagen I.D. Buzz

4. Lexus UX

Lexus maakt nu vooral stijlvolle en klassieke auto’s. De conceptauto die ze op de Paris Motor Show al onthulde, maar ook nog eens presenteerde in Detroit is dat helemaal niet. Deze auto is eerder uitdagend en futuristisch, met stoelen die meer op spinnenwebben lijken dan autostoelen. Dit is waar Lexus in de toekomst naartoe wil.

-Lexus-FCV-UX -Lexus-FCV-UX -Lexus-FCV-UX -Lexus-FCV-UX -Lexus-FCV-UX -Lexus-FCV-UX

5. Audi Q8 Concept

De Audi Q8 Concept is geen nieuwe auto en de conceptauto die ze voorstelden op de Detroit Autoshow is ook minder futuristisch dan bovenstaande modellen. Deze staat enkel en alleen in het lijstje omdat het een vette auto is, letterlijk en figuurlijk. Met een bumper die eruit ziet alsof ie je elk moment kan opeten en een achterkant die uit ‘Back To The Future’ lijkt te komen is dit de perfecte afsluiter van dit lijstje conceptauto’s.

Audi-Q8-Concept Audi-Q8-Concept Audi-Q8-Concept