Dit jaar extra genieten van de mooiste kerst reclames van 2020

De meeste mensen kunnen niet wachten om 2020 achter zich te laten en dus is het niet verwonderlijk dat er dit jaar reikhalzend wordt uitgekeken naar de Kerst. Niet alleen de kerstbomen maar ook de kerst reclames zijn vroeg dit jaar. Vinden we helemaal niet erg. Maak jezelf een kop warme chocomelk en droom even lekker weg met deze prachtige nieuwe commercials voor de kerst.

1. Coca-Cola kerst reclame 2020

De Coca Cola kersttruck die wit besneeuwde kerstdorpjes binnenrijdt is legendarisch maar toch besloot het frisdrankmerk om het dit jaar over een iets andere boeg te gooien. In deze korte avonturenfilm zien we hoe een vader zijn best doet het verlanglijstje van zijn dochter op tijd bij de kerstman te bezorgen. Met uiteraard een suikerzoet einde.

2. Amazon: The Show must go on

Voor iedereen die dit jaar iets moois aan zijn neus voorbij zag gaan maakte Amazon dit hoopgevende spotje. Een jong balletdanseres laat zich niet kisten door alle Covid-maatregelen want: The Show Must Go On.

3. Disney: From our family to yours

Disney zou Disney niet zijn als ze geen prachtige nieuwe short film zouden releasen speciaal voor de kerst. In deze mooie video zien we hoe sommige familietradities de tand des tijds gelukkig doorstaan.

4. Lego kerst reclame

Het is gelukkig niet een en al sentiment en tearjurking deze kerst (dat kan ons tere hartje immers niet aan): Lego doet precies waar Lego goed in is in haar jaarlijkse kerstreclame: laten zien hoe er met Lego geen einde komt aan de mogelijkheden van je creativiteit.

5. Kohl’s: Give with all your heart

Het Amerikaanse warenhuis Kohl’s doet in deze reclame een beroep op onze naastenliefde en een beetje aandacht voor elkaar. Geen overbodige luxe in deze tijd. En laten we wel wezen, onze grootste wens dit jaar is wellicht ook gewoon om samen te zijn met de mensen van wie we houden.

6. Argos: An evening with AbracaDaisy & The Incredible Lucy

Eén van mijn persoonlijke favorieten komt van Argos, de Engelse Bol.com. In dit spotje zien we hoe twee jonge, talentvolle illusionisten de Magic Show of a Lifetime weggeven aan hun familie. Vrolijk, komisch, opzwepend en muzikaal. Precies zoals een goeie kerstreclame hoort te zijn!

7. Aldi

De bedenkers van deze kerstreclame voor Aldi Engeland zijn duidelijk geïnspireerd geraakt door ons Nederlandse kerstegeltje Freddie in de Staatsloterij reclame van vorig  jaar. Meng dat met een vleugje baby Yoda meets E.T. en je krijgt deze schattige animatiefilm. We keuren hem goed.

8. MYER – Bigger than Christmas

Als de pandemie straks voorbij is hebben we allemaal wel wat in te halen. Met dat idee gingen de reclamemakers van de Australische warenhuisketen Myer aan de slag: onder de pay-off ‘Make it bigger than Christmas’ laten ze zien dat we kerst dit jaar maar moeten combineren met vaderdag, Halloween, Pasen en alle andere festiviteiten die we hebben moeten missen. Kan prima zoals je ziet.

9. Walmart Teddy Holiday Commercial

Walmart in Canada borduurt nog even verder op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. We zien hoe een teddybeer het voortouw neemt in een wervende speech om dit jaar meer mensen blij te maken. Dat idee wint uiteraard een flinke meerderheid van de stemmen.

10. Zalando: We will Hug again

Als je mensen vraagt wat ze in 2020 het meest gemist hebben zal het antwoord voor velen hetzelfde zijn: gewoon een stevige knuffel. Zalando brengt een ode aan de knuffel in deze simpele maar doeltreffende reclame voor de feestdagen onder het motto: We will hug again.

11. Marks & Spencer Christmas Food

Ah, natuurlijk kunnen we de foodies niet achterlaten zonder een paar smakelijke appetizers voor het kerstdiner. Met deze smoked salmon smoked over oak & chestnut van Marks en Spencer beginnen je smaakpapillen vast lekker lost te komen. De voice over wordt ingesproken door active Olivia Coleman, bekend van o.a. The Crown.

Op moment van schrijven is het pas november dus we hopen dit artikel op later moment nog aan te vullen met veel meer prachtige kerstreclames. Heb je tips? Laat het me weten via Twitter