Komt Spotify met een apart abonnement voor podcasts?

Spotify podcasts

Podcasts bestaan al tientallen jaren, maar de laatste tijd is deze vorm van entertainment weer bijzonder populair geworden. Het is dan ook geen geheim dat Spotify hier flink in investeert. Eerder werd al bekend dat de streamingdienst een goeie deal sloot met een grote naam in podcastland: Joe Rogan. Maar nu gaat de dienst een stapje verder, en wil het aparte abonnementen aanbieden, speciaal voor podcasts.

Wanneer je geen Spotify abonnement hebt, is het nu nog mogelijk om gratis podcasts te luisteren, met onderbrekingen van reclames. Net zoals wanneer je muziek luistert zonder abonnement.

Apart abonnement

Gebruikers hebben de afgelopen tijd vragenlijsten gekregen om te peilen in hoeverre gebruikers bereid zijn om extra te betalen voor een bepaalde dienst. In dit geval voor podcastabonnementen. De abonnementen zullen tussen de 2,99 en 7,99 dollar kosten en geeft de gebruiker toegang tot exclusieve shows en bonuscontent. Maar ook vervroegde toegang tot episodes en natuurlijk hoeven zij niet meer naar advertenties te luisteren.

Andrew Wallenstein, werkzaam voor Variety, kwam erachter dat Spotify hier onderzoek naar doet. Deze bevindingen deelde hij eerder al op Twitter. Hij laat zelf weten dat hij het niet heel erg vindt om advertenties te horen tijdens het beluisteren van de podcasts.

Onderzoek

Het feit dat Spotify op dit moment bezig is met een marktonderzoek om te ontdekken hoe gebruikers hierover denken, wil niet zeggen dat er daadwerkelijk een apart abonnement voor podcasts zal komen. Hoe de vragenlijst er nu uitziet, zal het gaan om een apart abonnement. Dus ook wanneer je nu Spotify Premium hebt, zul je een nieuw abonnement moeten afsluiten om advertentievrij naar podcasts te kunnen luisteren. Maar er is natuurlijk ook een grote kans dat alles op één hoop gegooid wordt binnen het abonnement. Eerst maar eens afwachten of er daadwerkelijk een abonnement voor podcasts gaat komen.

Afbeelding: Unsplash