Moon Knight, Lightyear en Jurassic World: dit zijn alle trailers van de Super Bowl

trailers van de Super Bowl

We berichtten eerder vandaag al over twee hele toffe trailers die tijdens de Super Bowl 2022 verschenen, namelijk die van The Lord of the Rings: The Rings of Power en Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Maar dat zijn natuurlijk lang niet alle trailers die we tijdens de Super Bowl konden zien. Bang dat je er één gemist hebt? Geen zorgen: wij zetten alle trailers van de Super Bowl voor je op een rij.

Marvel-serie Moon Knight

Ja, je leest het goed: Marvel gaf ons gisteravond niet één, maar twee trailers. De eerste was natuurlijk die van Doctor Strange, maar ook Moon Knight kreeg een trailer. In deze serie neemt Oscar Isaac – die we ook al kennen als Poe Dameron in de drie meest recente Star Wars-films – de hoofdrol van Marc Spector op zich. Marc Spector is een CIA-agent die verkeerde keuzes maakte en uiteindelijk voor dood werd achtergelaten in de Egyptische woestijn.

De maangod Khonshu redt zijn leven door hem bovennatuurlijke krachten te geven. Maar ook al overleeft Spector, hij is niet oké: hij heeft een dissociatieve identiteitsstoornis en weet niet meer wat echt is en wat niet.

In de trailer zien we al wat van hoe hij dit alles beleeft en wat dat met hem doet. Ook zien we hem in zijn Moon Knight-outfit, waarin hij ongetwijfeld toffe avonturen gaat beleven. De serie verschijnt op 30 maart op Disney+.

Jurassic World: Dominion

Ook verscheen er een trailer van de derde film in de Jurassic World-trilogie. En in die film gaan we terug naar het verleden. Concreet betekent dit dat de huidige sterren Chris Pratt en Bryce Dallas Howard samen gaan werken met bekende gezichten van vroeger, namelijk Sam Neill (Alan Grant), Laura Dern (Ellie Sattler) en Jeff Goldblum (Ian Malcolm). Dat belooft dus een hele toffe film, die op 10 juni in de bioscoop verschijnt.

Heel veel van DC

We weten al even dat er een aantal toffe films uit het DC-universum aankomen, zoals The Batman en een nieuwe Aquaman-film. Tijdens de Super Bowl besloot DC om al die films te combineren in één reclame van een minuut, waarin we van de verschillende films flitsen langs zien schieten. Het gaat specifiek om de films The BatmanBlack AdamThe Flash en Aquaman and the Lost Kingdom. Alle films verschijnen dit jaar nog.

Lightyear

Na vier Toy Story-films kennen we Buzz Lightyear toch wel erg goed. Tenminste, de speelgoedvariant van hem. Buzz Lightyear  is in het universum van Toy Story namelijk ook een astronaut die de ruimte in gaat en daar een avontuur beleeft. Juist dat zorgde ervoor dat er zoveel speelgoed van hem werd gemaakt, waarvan we er dus één leren kennen.

De film Lightyear, waarin Chris Evans (Captain America) zijn stem leent voor de hoofdpersoon, gaat over die man en het avontuur wat hij beleefde. Maar geen zorgen: hoe serieus dat allemaal ook klinkt, het is nog steeds een Pixar-film en de trailer belooft de bijbehorende humor en actie. De film verschijnt in juni in de bioscopen.

Bel-Air

Als je bij het zien van deze titel direct de tekst “In west Philadelphia, born and raised” hoort, dan zit je goed. Bel-Air is namelijk inderdaad een serie die over de Fresh Prince gaat. En in de trailer van de serie horen we precies dat nummer.

Toch is dit niet helemaal hetzelfde als The Fresh Prince: het verhaal is nu omgezet in een dramaserie die op de streamingdienst Peacock verschijnt. Daarmee hopen de makers een nieuwe generatie aan te gaan spreken. De hoofdrollen worden dan ook niet door oude bekende gespeeld, maar door een geheel nieuwe cast. En dat betekent ook dat Will Smith niet terugkeert als Will. Die rol wordt nu overgenomen door Jabari Banks, een nieuw gezicht in Hollywood.

Helaas voor ons is de streamingdienst Peacock hier (nog) niet beschikbaar en kunnen we de serie dus niet zien.

NOPE

Na Get Out en Us is Jordan Peele terug met een derde film die hij schreef en regisseerde: NOPE. De film gaat over de bewoners van een klein dorpje in Californië. Zij zijn getuige van een vreemde en beangstigende ontdekking.

In de trailer zien we daar al wat van: alle lichten en elektriciteit gaat plots uit, alles wordt donker én enorm stil. Tot we plots wat lichten in de verte zien, gegil horen en we zand omhoog zien vliegen. Maar wat dit alles dan betekent, dat weten we nog niet. Daarvoor moeten we op 22 juli naar de bioscopen.

Sonic the Hedgehog 2

Voor wie Sonic the Hedgehog een toffe film vond, is er goed nieuws: er komt een tweede film van! En één van de trailers van Super Bowl draaide precies om die film. Logischerwijs keert Sonic in deze film weer terug, net als Tails, Knuckles en Dr. Ivo Robotnik. De film verschijnt op 8 april in de bioscopen.

The Lost City

Veel van de trailers draaiden om superhelden, beangstigende scenario’s en animatiefilms. Maar tijdens de Super Bowl zagen we ook een heel ander soort trailer, namelijk die van The Lost City, met Channing Tatum en Sandra Bullock. De film is duidelijk een komedie, waarin de hoofdpersonen per ongeluk in een avontuur terechtkomen waarbij ze zoeken naar een verloren schat. De film draait vanaf 25 maart in de bioscoop.

Heel veel van Netflix

Netflix koos tijdens de Super Bowl voor eenzelfde aanpak als DC: stop al je films van dit jaar in één trailer. Echt nieuw was die trailer echter niet: hij verscheen ruim een week geleden al, toen wij er ook al over schreven. Dus ben je nieuwsgierig naar een heel overzicht van alle eigen films die Netflix dit jaar uitbrengt? Dan kun je die hier vinden.

Doctor Strange en Lord of the Rings

De twee grootste trailers van de Super Bowl waren echter toch vooral die van Doctor Strange en The Lord of the Rings, waar we bij Numrush aparte artikelen aan gewijd hebben.

Maar om je een korte recap te geven: de trailer van Doctor Strange laat duidelijk zien dat het verhaal verder gaat na Spider-Man: No Way Home, met alle gevolgen van dien. En die trailer bevat ook een héle grote verrassing voor Marvel-fans van het eerste uur. Nieuwsgierig naar wat? Bekijk dan hier de trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Maar let op: als je WandaVisionWhat If…? of Spider-Man: No Way Home nog niet gezien hebt, zitten er wat spoilers in.

De trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power bevat gelukkig een stuk minder spoilers. Sterker nog: deze serie draait om een heel ander verhaal dan we eerder in de films zagen. Het gaat juist om een prequel, met ook een aantal nieuwe karakters. De gehele trailer van The Rings of Power bekijk je hier.

Foto: Shutterstock.com