LOTR-fans opgelet: de nieuwe trailer van The Rings of Power is verschenen

THe Lord of the Rings: The Rings of Power

De Super Bowl geeft ons ieder jaar naast een sportspektakel en een toffe half time show ook weer een aantal nieuwe trailers van films en series waar we naar uitkijken. Dit jaar verscheen bijvoorbeeld de trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, maar ook een eerste teaser trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Om te beginnen: nee, de trailer bevat geen Frodo, geen Sam, geen Gandalf en geen Sauron. De teaser trailer maakt namelijk direct duidelijk dat deze serie zich afspeelt vóór de gebeurtenissen van de The Lord of the Rings-films. Het verhaal speelt zich dus nog voor ‘de koning’, voor ‘de Fellowship’ en ‘voor de Ring’ af. Het is dus een prequel. Maar geen zorgen, we gaan wel gewoon terug naar Middle-earth.

Oude en nieuwe gezichten

Maar dat betekent niet dat we geen bekende namen gaan horen. Zo weten we dat de elven vrijwel onsterfelijk zijn – tenzij ze vermoord worden natuurlijk – en dus komen daar wel een paar bekenden van langs. In de trailer zien we bijvoorbeeld Elrond en Galadriel, al worden ze hier gespeeld door Robert Aramayo (The King’s Man) en Morfydd Clark (Saint Maud). De twee elven zijn hier dus ook een stuk jonger dan we ze in The Lord of the Rings of in The Hobbit zagen.

Verder gaan we kennismaken met een hoop karakters die we nog niet eerder op het grote of kleine scherm zagen, én met een aantal karakters die speciaal voor deze tv-serie gemaakt zijn. Die nieuwe karakters zitten dus ook niet in de boeken van auteur Tolkien.

The Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnt vanaf 2 september op Prime Video.

Foto: Prime Video