Zien: Doctor Strange in the Multiverse of Madness heeft een nieuwe trailer

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Marvel

Marvel’s Phase Four gaat ook in 2022 gewoon door, te beginnen met de aankomende film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. En na een eerste teaser heeft deze film tijdens de Super Bowl eindelijk ook een echte trailer gekregen. Maar let op: als je Spider-Man: No Way Home, What If? of WandaVision nog niet gezien hebt, bevat de trailer al een aantal spoilers. Een spoiler alert is dus op zijn plek.

De nieuwe film Doctor Strange in the Multiverse of Madness gaat duidelijk verder op het verhaal dat begon in Spider-Man: No Way Home. In deze film zagen we hoe Strange en Peter Parker per ongeluk het multiverse openden, nadat Peter Strange om hulp vroeg. Iedereen wist namelijk wie Peter was en dat maakte zijn leven én dat van zijn vrienden een stuk ingewikkelder. Maar de spreuk die Strange daarvoor gebruikt gaat fout en het multiverse opent zich, met alle gevolgen van dien.

In de trailer zien we dat Strange nog steeds te maken heeft met de consequenties hiervan. Sterker nog: het multiverse zou in elkaar kunnen klappen. Bovendien lijkt Strange in de trailer gearresteerd te worden voor zijn acties, dus mogelijk volgt er zelfs een rechtszaak.

Grote verrassing in de trailer

In Doctor Strange in the Multiverse of Madness keren logischerwijs een aantal bekende gezichten terug. Natuurlijk speelt Benedict Cumberbatch weer Stephen Strange. Verder zien we Rachel McAdams (Dr. Christine Palmer), Benedict Wong (Wong) en Chiwetel Ejifor (Mordo) weer terugkeren.

Maar er zijn ook een aantal ‘nieuwe’ mensen te zien in deze film. Elizabeth Olsen keert bijvoorbeeld terug als Wanda Maximoff, die we in WandaVision zagen transformeren in Scarlet Witch. Verder speelt Xochitl Gomez (The Baby-Sitters Club) de rol van America Chavez en neemt Michael Stuhlbarg (A Serious Man) Dr, Nicodemus West.

Toch is de allergrootste verrassing misschien wel die van een hele oude bekende. In de trailer horen we namelijk iemand de zin “We should tell him the truth” zeggen. En Marvel-fans van het eerste uur zullen die stem direct herkennen: dit is Patrick Stewart, die eerder de rol van Charles Xavier speelde in X-Men. De kans is dus groot dat het MCU (Marvel Cinematic Universe) in deze film voor het eerst écht kennis gaat maken met de X-Men. Maar of daarvoor nog meer oude bekenden terugkeren, weten we helaas nog niet.

Nog een paar maanden wachten

Doctor Strange in the Multiverse of Madness wordt geregiseerd door Sam Raimi, die eerder de originele Spider-Man-trilogie reigisseerde. De film is geschreven door Michael Waldron, die ook showrunner was van de serie Loki.

Helaas voor ons duurt het nog wel even voor de film verschijnt: vanaf 6 mei draait hij in de bioscoop. Overigens verscheen er eerder ook al een teaser voor de film. Die zie je hieronder:

Foto: Marvel