Motiv Ring: Een fitnesstracker in de vorm van een ring

Een fitnesstracker in de vorm van een ring, kan dat wel? Ja zeker, de Motiv Ring is daar het levende bewijs van. Het techbedrijf Motiv gaat een fitnesswearable uitbrengen die in een ring zit verwerkt.

De gadget is daarmee compacter dan de gebruikelijke fitnesstrackers in de vorm van een armband. De ring houdt met sensoren bij hoeveel stappen de gebruiker op een dag zet, wat de hartslag van diegene is, hoe de gebruiker slaapt ’s nachts en vertelt hem hoeveel calorieën hij verbrandt. Allemaal in een titanium ring.

Notificaties

De Motiv Ring is in twee kleuren verkrijgbaar; rosé goud en antraciet grijs. Daarnaast is de ring tot 50 meter diepte waterdicht en op een volle accu kan de ring drie tot vijf dagen mee. Bovendien kun je je smartphone koppelen aan de ring, waardoor het ingebouwde lampje aangeeft als er notificaties binnenkomen op je telefoon.

De ring is in zeven maten beschikbaar en is een vooruitgang op het gebied van de one-size-fits-all fitnesstrackers die op dit moment op de markt zijn. Vanaf aanstaande dinsdag is de ring te reserveren voor 199 dollar (omgerekend ongeveer 190 euro) en de wearable zal in eerste instantie alleen werken op iOS-apparaten. In de lente van 2017 zullen de eerste exemplaren worden verzonden. Tijdens de CES 2017 in Las Vegas is de ring al te bewonderen.