QardioCore: Draagbare hartslagmeter vertelt je de gezondheid van je hart

De fabrikant van digitale gezondheidsproducten, Qardio, komt met een draagbare hartslagmeter waarmee je inzicht krijgt in de gezondheid van je hart, vooral op lange termijn. En dat zonder dat daar grote meetapparaten en maandelijkse bezoekjes aan het ziekenhuis bij komen kijken.

De QardioCore is een wearable die gemakkelijk om je middel te dragen is onder je (sport)kleding. Bovendien is de hartslagmeter waterdicht en meet hij continu meer dan 20 miljoen data-momenten en stuurt deze live door naar de bijbehorende app op je smartphone.

De meter meet je lichaamstemperatuur, ademhalingsfrequentie, je inspanningen, hartslag en de variabiliteit daarvan en houdt de mate van stress bij. Al deze data kan gemakkelijk worden gedeeld met je huisarts en geeft hem ook een beter inzicht in je dagelijkse activiteiten en eventuele klachten.

De bijbehorende app QardioCore is gratis te downloaden voor iOS en Android. De aanschaf van de hartslagmeter is daarentegen iets prijziger, namelijk 499 euro. De QardioCore is vanaf donderdag te zien op de CES 2017 in Las Vegas, waar het product zijn primeur beleeft.