AirBar maakt van het scherm van de Macbook Air een touchscreen

AirBar

Apple gelooft niet in een touchscreen in ‘normale’ computers. Wil je toch een Macbook met een touchscreen, dan is dat tegenwoordig wel mogelijk dankzij de AirBar. Het is een accessoire dat je zo’n 100 euro kost en dat je onder je scherm legt. Via USB koppel je hem aan de 13-inch Macbook Air.

De AirBar werkt met een onzichtbare luchtbundel die langs je scherm schijnt. Deze herkent je hand en ziet daardoor hoe en waar je het scherm aanraakt. Ook bekende gestures die je gebruikt op je iPhone of iPad om te zoomen of te scrollen worden ondersteunt.

Volgens de makers is het gebruik een kwestie van inpluggen en gebruiken. Speciale software is nodig.

Nadelen

Een nadeel is wel dat je hem elke keer moet koppelen als je er mee aan de slag wil. Als je je Macbook dicht wilt klappen moet je hem weghalen. Daarnaast is het scherm van de Macbook Air niet echt bestand tegen vingerafdrukken. Je kunt echter wel andere tools, zoals een stylus gebruiken, als je je scherm schoon wilt houden.

De AirBar werkt enkel met de 13-inch Macbook Air. Hij is te groot voor de 11-inch Air en normale Macbook. De Macbook Pro heeft te weinig ruimte onder het scherm om het apparaat kwijt te kunnen. Dat is slecht nieuws voor de makers, aangezien Apple de Macbook Air uitfaseert.

AirBar kopen

De AirBar is nog niet te koop. Hij komt in maart beschikbaar. Op de site kun je jezelf alvast op een wachtlijst zetten.

Eerder presenteerde AirBar al een versie voor Windows-laptops. Die is verkrijgbaar in drie verschillende maten en werkt met veel laptops samen.