Motor Greyp G12 start alleen met de juiste vingerafdrukscan

Met armband Nymi is het tegenwoordig al niet meer nodig om wachtwoorden te onthouden en om een sleutelbos overal mee naar toe te nemen. Met de vingerafdrukscan op de Greyp G12 heb je zelfs geen sleutel meer nodig om de motor te starten.

De G12, te gebruiken als brommer en als fiets, heeft een scan van een vingerafdruk nodig om te kunnen starten. Gelukkig is er over nagedacht dat de G12 misschien wel door meerdere mensen gebruikt zou kunnen worden. Het is dan ook mogelijk om tot 50 vingerafdrukken in het systeem op te slaan. Ook is het mogelijk om bepaalde standen of begrenzingen in te stellen voor verschillende vingerafdrukken. Zo kun je ervoor te zorgen dan bepaalde personen bijvoorbeeld niet te hard kunnen rijden.

De Greyp G12 heeft een maximale snelheid van 65 km/u, met een maximale afstand van 120 km. De maximale snelheid is afhankelijk van de stand waarin de motor staat. Staat de G12 in de straat/fiets modus, dan kan deze slechts 25 km/u. In de speedstand is de snelheid dus op te voeren tot 65 km/u, ideaal voor brommergebruik.

Hoewel de batterij al na slechts 120 km/u leeg is, is de G12 wel gemakkelijk weer opgeladen. Om de batterij volledig op te laden zijn slechts 80 minuten nodig en kan gewoon via het standaard stopcontact.