SlickLogin beveiligt je data met een onhoorbaar deuntje

Het oude vertrouwde wachtwoord valt niet te benijden. Het staat duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Het ene na het andere initatief moet ons het wachtwoord doen vergeten: vingerafdrukken, hartslagen en als het aan SlickLogin ligt, onhoorbare liedjes.

Eerlijk is eerlijk: het wordt er ook niet makkelijk op om al je wachtwoorden, pincodes en geheime vragen te onthouden aangezien elke dienst zo haar eigen beveiligingsvormen kent.

SlickLogin heeft de oplossing voor handen, zo denkt het team achter de enthousiaste start-up. Middels hoge frequentiegolven communiceert de app op je telefoon met je computer. De website of software op je computer verzend een onhoorbaar deuntje, die de app op je telefoon herkent en je vervolgens via je smartphone laat inloggen op de dienst.

Misschien nog wel het meest interessante van SlickLogin is het feit dat het bedrijf je niet vraagt om een complete nieuwe integratie te bouwen voor je app. Je kunt het systeem toevoegen boven op je bestaande login-systemen met slechts 5 regels code.

Overigens is dit geenzins de eerste keer dat men probeert om via hoge frequenties geluid nieuwe innovaties over de buhne te brengen. Zo hadden we Clinkle, waar je mee kunt betalen via geluid, koppelt SonicNotify de TV aan je smartphone en schreven we vorig jaar al over de bestandsuitwisseling dienst Chirp.

De makers van SlickLogin zijn naar eigen zeggen bezig met een implementatie bij een “grote, internationale bank”. Wie zelf aan de slag wil met de techniek kan zich sinds vanochtend aanmelden op de website.