Tof nieuws: Mr. Robot krijgt waarschijnlijk zijn eigen game

Mr. Robot is op zijn zachtst gezegd een vrij populaire serie die vanwege zijn thematiek vooral ook bij tech-liefhebbers erg populair is. Een game rondom de serie lijkt dan ook een logische uitbreiding. En op dat vlak is er goed nieuws: gamestudio Telltale lijkt vrij duidelijk te verwijzen naar een toekomstig spel op basis van de serie.

Telltale staat bekend om avonturenspellen op basis van bekende films en series, bijvoorbeeld Back to the Future, The Walking Dead en Game of Thrones. Mr. Robot zou natuurlijk niet slecht op dit lijstje staan, wat voor mij al reden genoeg is om dit gerucht werkelijkheid te laten worden.

Het gerucht komt uit een video die Telltale deze week op Facebook plaatste en die Bright oppikte. Het is een promotievideo voor E Corp Messaging, de fictieve communicatieapp die als teaser wordt gebruikt voor de televisieserie. Vervolgens ging Telltale hier behoorlijk mee los op Twitter en Facebook. Op het laatste medium staat het bericht zelfs nog helemaal bovenaan hun profielpagina.

In de video wordt naar verwezen naar 17 augustus, wat volgende week al is. Toevallig begint op die dag ook de grootste gamebeurs voor consumenten: Gamescom in Keulen. En dat is wel erg toevallig…

Afleveringen

De opzet van het spel kan goed hetzelfde zijn als die van de andere spellen die Telltale maakte. Die zijn opgedeeld in verschillende afleveringen die je kunt downloaden. Zijn ze succesvol, dan zijn er meerdere seizoenen.

Ieder spel heeft puzzels en vraagt gebruikers regelmatige lastige en morele keuzes te maken. De consequenties daarvan zie je vaak pas veel later. In het geval van Mr. Robot zou die gameplay goed bij de serie passen.