Eerste aflevering van tweede seizoen Mr. Robot gelekt door makers

De makers van Mr. Robot bouwen de hype steeds verder op richting de start van seizoen 2 in de VS woensdag. Na de epische trailer, volgde vorige week plots allemaal livestreams op Facebook. De volgende stap blijkt het laten lekker van de eerste aflevering. Nou ja, lekken is eigenlijk niet het goede woord: de aflevering is heel bewust op internet gezet.

Vannacht verscheen de aflevering achtereenvolgens op Twitter, bij Buzzfeed op Snapchat, op YouTube en op de site van televisiezender USA. Hij was steeds maar korte tijd beschikbaar op de kanalen in kwestie en werd daarna weer offline gehaald. De meeste Amerikanen hebben de unieke kans dan ook gemist, maar juist dat helpt natuurlijk om de hype verder op te bouwen.

De verwachting is dat Mr. Robot de komende twee dagen nog meer originele vormen van promotie in gaat zetten. En ook gedurende het seizoen zullen de makers er alles aan doen om van seizoen 2 een nog groter succes te maken van van het eerste seizoen. Over een uitzending op tv in Nederland is intussen nog niets bekend.