Nieuwe slimme deurbel Ring maakt je spionnetje slim

Ring deurbel

Ring heeft zijn vijfde slimme videodeurbel onthuld op CES in Las Vegas. Het gaat om de Ring Door View Cam, een draadloze deurbel die je spionnetje verandert in een slim beveiligingsapparaat. Je kunt het apparaat installeren en nog steeds gewoon gebruikmaken van je spionnetje of kijkgaatje.

Om de deurbel te installeren hoef je niet te boren of andere permanente wijzigingen aan je deur door te voegen. Je haalt alleen het bestaande spionnetje weg en stopt de videodeurbel aan iedere kant van de deur. De deurbel werkt op batterijen, dus kabels zijn niet nodig.

Ring deurbel

Kloppen

De Door View Cam heeft een bewegingssensor, tweerichtingenspraak, 1080p HD-video, een deuractiviteitssensor, privacy-zones en nachtzicht. Dit betekent dat de deurbel het ook detecteert als er op de deur geklopt wordt, en er mensen bij je voordeur staan.

De deurbel heeft verder ondersteuning voor Amazon Alexa. Daardoor kun je de spraakassistent vragen om de voordeur te tonen – bijvoorbeeld op de Echo Show – waarna je beelden van voor je deur kunt zien.

De Ring Door View Cam verschijnt later dit jaar in onder meer Nederland voor 199 euro.