Muziekproducent Will.i.am onthult eigen smartwatch waarmee je kunt bellen


De Amerikaanse rapper, zanger, DJ en muziekproducent Will.i.am liet deze week zijn eigen ontwikkelde smartwatch zien, beter gezegd een ‘smartwatchphone’ aangezien gebruikers van het apparaat geen smartphone meer nodig zouden hebben.

Tijdens zijn bezoek aan de Alan Carr: Chatty man show afgelopen vrijdag droeg Will.i.am het apparaat om zijn pols en gaf hij een kleine demonstratie aan het publiek. Hij vertelt:

 I don’t carry my phone anymore. This is my phone.

Daarnaast werd duidelijk dat het apparaat, gefinancierd met zijn eigen geld, in staat is te bellen, muziek kan afspelen, synchroniseert met een bluetooth koptelefoon en dat gebruikers Twitter, Instagram en Facebook kunnen gebruiken. In juli zou de nieuwe smartwatchphone worden gelanceerd.

Hoe het bellen precies werkt, en of gebruikers net als Will.i.am in de show twee armbanden moeten dragen is nog onbekend. Via een tweet liet Will.i.am weten dat hij snel met meer nieuws zal komen.

Het lijkt er op dat de smartwatchphone in ieder geval geen ludieke actie is puur gericht op zijn fans, maar een serieus concept om mee te gaan concurreren op de smartwatch/smartphone markt (of allebei?). Of we in de toekomst daadwerkelijk onze smartphone niet meer nodig zullen hebben kan ik me nu nog moeilijk voorstellen, evenals het bellen via je horloge.. Voor nu is het echter nog te vroeg om een oordeel te vellen, binnenkort horen we waarschijnlijk meer over het product.