Naast Buienradar nu ook Zomerradar

Voor veel Nederlanders is de app en webdienst Buienradar inmiddels al tamelijk onmisbaar geworden. Of je nou naar op een festival staat, een BBQ organiseert of op het punt staat om van je werk of school naar het station te lopen: Zodra het bewolkt is eerst even checken of er een buitje aankomt, zodat je straks niet in een nat pak staat.

In navolging van het grote succes van Buienradar heeft eigenaar RTL sinds kort ook een variant voor de zomer op de markt gebracht: Zomerradar. Nu we al dagenlang te maken hebben met een hittegolf in Nederland geen overbodige luxe. Want de verkoeling die zich gisteren in sommige delen van het land ineens aandiende, was maar wat welkom.

Op Zomerradar.nl kun je voor de komende 24 uur zien of en wanneer de zon gaat schijnen. Ook kun je zien waar het eventueel bewolkt kan worden, wat de temperatuur is en hoe sterk de zon schijnt. Nieuw in de update die deze week verscheen, is het feit dat je nu ook de temperatuur van het (zwem)water op alle grote badplaatsen in ons land kunt zien, alsmede de kwaliteit van het water.

Zomerradar werd afgelopen juni gelanceerd en is vooralsnog alleen als website beschikbaar. Volgens RTL Weer & Verkeer heeft de site sinds de lancering al meer dan 1 miljoen bezoekers getrokken. Het is nog niet duidelijk of en wanneer er een iPhone of Android app komt van Zomerradar.