Navigeren op de fiets wordt stuk gemakkelijker met nieuwe Google Glass app

Alweer een nieuwe app voor het langverwachte apparaatje wat nog niet eens op de markt is: de Google Glass. Met de app NYCycle kun je navigeren door de stad, zonder steeds je smartphone uit je zak te moeten vissen.

De app is gemaakt door RGA, een studio waar mensen uit verschillende disciplines samenwerken om innovatieve concepten te bedenken en uit te voeren. In NYCycle wordt de geo-lokatie van de gebruiker gecombineerd met data van Citi Bike, een soort OV-fiets in New York. Op basis van deze data kun je zien waar de dichtstbijzijnde huurfietsen zijn en hoelang je de fiets nog kunt gebruiken. Via de bril kun je een route bepalen, naar bijvoorbeeld één van de voorgeprogrammeerde bezienswaardigheden. Google Glass geeft vervolgens de route aan. Geen gerommel meer met je telefoon op de fiets!

Hoewel de app momenteel alleen beschikbaar is voor New York, is het de bedoeling om de technologie te verbeteren en de app in meerdere steden uit te rollen. Misschien zelfs wel naar Nederland als echt fietsland.

Hieronder kun je zien hoe de app in de praktijk werkt.