NBA Fit: Een fitness-app vol met tips van de beste basketballers ter wereld

De NBA heeft nu zijn eigen fitness-app: NBA Fit. De app (iOS en Android) werkt samen met Under Armour’s Connected Fitness platform en is dan ook niet zelfstandig te gebruiken om je sportprestaties bij te houden. Wat daarentegen erg tof is, is dat hij vol zit met tips van professionals.

Binnen de app geven basketbalprofs je tips in tekst en video. En ook coaches helpen je op weg, op het gebied van kracht en conditie. De tips gaan niet alleen over sport en beweging, maar ook over voeding. Je kunt je eigen voortgang inzien en het opnemen tegen je vrienden via uitdagingen, maar dit werkt indirect via de UA Record-app. Daarmee is de app meer een sociale app met toffe content voor sporters, dan een echte fitness-app.

Het is interessant om te zien hoe Under Armour via partnerships steeds verder voorop gaat lopen met innovatie in de sportwereld. Het bedrijf werkte al samen met HTC voor een pakket sportgadgets en gebruikt IBM Watson voor pro-actieve feedback op je sportprestaties en levensstijl. Door de samenwerking met de NBA bereikt Under Armour waarschijnlijk weer een hele nieuwe doelgroep in de vorm van basketballers en bastketbalfans. Dat zijn er hier in Nederland niet heel veel, maar in de VS wel!