Nederlands bedrijf gaat games aanbieden voor €10 per maand

Na het succes van populaire streamingdiensten als Spotify en Netflix mogen we binnenkort ook een ‘abonnementsdienst’ voor games verwachten. Het in Nederland gevestigde Utomik is van plan om ‘onbeperkt’ gamen aan te bieden voor slechts 10 euro per maand, zo meldt Tweakers.

Utomik is echter geen ‘normale’ streamingdienst zoals we gewend zijn van Spotify. De games worden gedownload en geïnstalleerd, maar zodra het eerste deel van de games gedownload is kan de gebruiker al starten met gamen. De rest van de game wordt vervolgens op de achtergrond gedownload, waardoor gebruikers niet hoeven te wachten totdat de download voltooid is. Hierdoor dienen gebruikers wel goed te letten op de systeemeisen, want veel nieuwe games zijn niet geschikt voor oudere apparaten.

Op dit moment wordt de dienst getest door enkele gebruikers, maar het bedrijf laat weten snel over te willen schakelen op een volledige beta-test. Vooralsnog heeft Utomik tachtig games weten te strikken, maar ze zijn niet allemaal beschikbaar in het tien euro kostende abonnement. Voor de meest nieuwe games zullen gebruikers extra moeten betalen, maar hoe veel is nog niet bekend. Echter krijg je het spel wel in eigendom, waardoor je slechts eenmalig extra betaalt.

Welke games het bedrijf precies gaat aanbieden is nog niet bekend, maar op de website van Utomik is onder andere Assassin’s Creed van Ubisoft te zien. Ben je geïnteresseerd, dan is het mogelijk om je aan te melden voor de beta-test.