Neptune Duo smartband ziet er mooier uit dan een iWatch

Terwijl de hele wereld in afwachting is van de lancering van de Apple Watch, zit de concurrent niet stil. Vandaag kondigt Neptune, een bedrijf dat eerder al de Neptune Pine lanceerde, de Neptune Duo aan. Een op het eerste oog zeer aantrekkelijke smartband voor Android gebruikers.

De Neptune Duo beschikt over een langwerpig, 5 inch gebogen scherm, en heeft daarmee veel weg van de eerste conceptontwerpen van de iWatch die op het internet lange tijd de ronde deden. Het apparaat functioneert ongeveer hetzelfde als een ‘normaal’ Android toestel: Je kunt er apps op installeren, er mee bellen, foto’s mee maken en muziek of audio op luisteren.

Hub - Internal View

Hub & Pocket screen - Industrial Design

Hub - Side View

Het 5 inch display heeft een extreem hoge resolutie van 1280 x 729 en het device heeft maar liefst 2 camera’s van 8 en 2 megapixel. Dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker kun je telefoongesprekken aannemen en berichten dicteren via voicecontrol.

De Neptune Duo is mogelijk een van de mooiste smartbands die we in lange tijd gezien hebben, maar helaas hangt daar ook een bijbehorend prijskaartje aan: Op dit moment kun je de Neptune Duo voorbestellen voor een bedrag van $798.