Nest thermostaat werkt nu samen met 15 nieuwe partners

Nest maakt vandaag een aantal nieuwe softwarepartnerships bekend met andere technologiebedrijven. Het gaat onder meer om de integratie van Philips Hue, Whirlpool en Withings.

Dankzij de integratie via de Nest API – Works with Nest – kun je straks nog meer slimme toepassingen verzinnen in je huis. De koppeling met ChargePoint bijvoorbeeld, laat je weten wanneer de energieprijzen hoog liggen en je dus beter even kunt wachten met het opladen van je auto of het draaien van je wasmachine.

Met de doorschakelservice van Ooma worden je telefoongesprekken op je vaste lijn automatisch doorgeschakeld naar je mobiel, zodra je het huis verlaat. Met de Philips Hue integratie lichten de lampen in je huis op wanneer Nest protect bijvoorbeeld een rooksignaal detecteert. En het Withings Sleep System schakelt je thermostaat automatisch een tandje lager wanneer hij registreert dat je licht te slapen.

Nest maakte de 15 nieuwe partnerships bekend aan de vooravond van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, waar je de koppelingen ook zelf kunt bekijken op de beursvloer. Meer apparaten die sinds vandaag samenwerken met Nest vind je op de Works with Nest website.

ces-2015-banner-eventwall