Net als PowerPoint: Microsoft laat je VR-ervaringen maken met SharePoint Spaces

microsoft

Je kunt vanaf nu erg gemakkelijk zelf een VR-ervaring maken met SharePoint Spaces. Deze nieuwe toevoeging aan het SharePoint-platform laat je de ervaringen maken op eenzelfde soort manier als waarop je een PowerPoint-presentatie in elkaar zet. Dat heeft Microsoft in een blogbericht aangekondigd.

In Spaces heb je templates voor bijvoorbeeld een galerij aan 3D-modellen of 360 graden-video’s. Die kun je allemaal bekijken met zogenaamde Mixed Reality-headsets. Mixed Reality is wat Microsoft virtual reality noemt. De ervaringen zijn ook te bekijken in browsers die WebVR ondersteunen.

“Tot nu toe was het erg complex en duur om persoonlijke VR-apps te maken”, aldus JEff Teper, corporate VP voor OneDrive, SharePoint en Office bij Microsoft. “SharePoint Spaces laat je immersive ervaringen maken met de eenvoud van aanwijzen en klikken.”

De omgevingen zijn misschien niet complex, maar wel goed genoeg om bijvoorbeeld werknemers te trainen of een snelle virtuele catalogus op te zetten voor je klanten.

Werking

Om zelf een ervaring te maken, begin je met een leeg project. Vervolgens kies je een template voor het type VR-ervaring die je wilt maken en voeg je alle relevante bestanden toe. Je kunt de achtergrondfoto, het licht en de geluiden aanpassen. Op deze manier moet je in slechts een paar minuten al een eenvoudige ervaring op kunnen zetten.