Netatmo Presence: Beveiligingscamera voor buiten herkent mensen, dieren en auto’s

Netamo Presence

Netatmo heeft de afgelopen jaren een aantal handige smart home-producten op de markt gebracht, waaronder een thermostaat en een beveiligingscamera. Nu komt het bedrijf met een nieuwe beveiligingscamera die bedoeld is voor buitenshuis en die een felle lamp bevat die aangaat als de camera iemand ziet: de Netatmo Presence.

Lampen met bewegingssensoren en slimme beveiligingscamera’s die mensen kunnen herkennen waren er natuurlijk al, maar Netatmo combineert beiden in één product. Hierdoor heb je zicht op wat er buiten gebeurt en gaat de lamp niet de hele tijd aan als er bijvoorbeeld een vogel langsvliegt. Dieren worden trouwens wel los herkend, net als auto’s die bijvoorbeeld je oprit oprijden.

Om te voorkomen dat bijvoorbeeld mensen op de stoep voor je huis de hele tijd het systeem triggeren kun je een selectie maken van het gebied waarover de Presence moet waken. Beweging van mensen buiten dat gebied wordt genegeerd.

Netamo Presence

Als de camera iets ziet, wordt het beeld automatisch opgenomen en opgeslagen op een SD-kaart. Optioneel kun je de video’s ook laten uploaden naar een eigen server via wifi. Een betaalde clouddienst zit er niet standaard bij, waardoor je ook geen abonnementskosten hoeft te betalen.

Hoeveel de Netatmo Presence gaat kosten en vanaf wanneer hij te koop is, is nog onbekend.